Približne količine artikala:
- Tjestenina (makaroni, rezanci) 60 - 80 g
- Griz pšenični 5 - 8 g
- Ulje jestivo 10 g
- Šećer 10 g
- So po ukusu
Tjesteninu kuhati u ključaloj, malo slanoj vodi 10-15 minuta, pa isključiti toplotu, poklopiti i ostaviti oko 15 minuta da tjestenina nabubri. Potom ocjediti i isprati hladnom vodom. U međuvremenu, na dobro ugrijanoj masti ili ulju pržiti griz da dobro porumeni, pa preliti pripremljenu tjesteninu, dodati šećer, promiješati i dijeliti.
< Nazad
- Griz pšenični 5 - 8 g
- Ulje jestivo 10 g
- Šećer 10 g
- So po ukusu
Tjesteninu kuhati u ključaloj, malo slanoj vodi 10-15 minuta, pa isključiti toplotu, poklopiti i ostaviti oko 15 minuta da tjestenina nabubri. Potom ocjediti i isprati hladnom vodom. U međuvremenu, na dobro ugrijanoj masti ili ulju pržiti griz da dobro porumeni, pa preliti pripremljenu tjesteninu, dodati šećer, promiješati i dijeliti.
< Nazad