Na vreloj masti proprže se sitno isječene lukovice sremuša, odnosno luk dok ne porumeni, pa se dodaju na tanke listove isječene gljive, sve se posoli i dinsta dok omekša.
U posebnom sudu (u ključaloj i slanoj vodi) skuha se riža, pa se sastavi sa dinstanim gljivama, dosoli, začini začinskim biljem ili biberom i zagrije do ključanja, pa skine sa toplote i dijeli.
Napomena : kada ima uslova, riža se može na vreloj masti malo ispržiti, a zatim promiješati sa dinstanim gljivama, naliti toplom vodom, da ogrezne i staviti u rernu da se peče oko 30 minuta.
< Nazad
U posebnom sudu (u ključaloj i slanoj vodi) skuha se riža, pa se sastavi sa dinstanim gljivama, dosoli, začini začinskim biljem ili biberom i zagrije do ključanja, pa skine sa toplote i dijeli.
Napomena : kada ima uslova, riža se može na vreloj masti malo ispržiti, a zatim promiješati sa dinstanim gljivama, naliti toplom vodom, da ogrezne i staviti u rernu da se peče oko 30 minuta.
< Nazad