Približne količine artikala:
- Grašak suhi 120 g
- Brašno pšenično 10 g
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Mast/ulje 20 - 25 g
- Crni luk svježi 15 - 20 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Paradajz svježi 20 g
- Peršunov list 2 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 6 - 7 dl jela.
Prebran, opran i potopljen grašak staviti u posudu sa hladnom vodom, dodati 1/2 predviđene količine očišćenog i isječenog crnog luka i kuhati. Kada grašak omekša, po potrebi doliti tople vode, posoliti i dodati paradajz. U posebnoj posudi izdinstati meso isječeno na kockice sa preostalom 1/2 predviđenog crnog luka. Grašak zapržiti, dodati dodatak jelima i prokuhati još 10 - 20 minuta uz stalno miješanje. Dinstano meso sastaviti sa graškom. Potom, po potrebi, jelo dosoliti, dodati sjeckan peršunov list, promiješati i dijeliti.
< Nazad
- Brašno pšenično 10 g
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Mast/ulje 20 - 25 g
- Crni luk svježi 15 - 20 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Paradajz svježi 20 g
- Peršunov list 2 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 6 - 7 dl jela.
Prebran, opran i potopljen grašak staviti u posudu sa hladnom vodom, dodati 1/2 predviđene količine očišćenog i isječenog crnog luka i kuhati. Kada grašak omekša, po potrebi doliti tople vode, posoliti i dodati paradajz. U posebnoj posudi izdinstati meso isječeno na kockice sa preostalom 1/2 predviđenog crnog luka. Grašak zapržiti, dodati dodatak jelima i prokuhati još 10 - 20 minuta uz stalno miješanje. Dinstano meso sastaviti sa graškom. Potom, po potrebi, jelo dosoliti, dodati sjeckan peršunov list, promiješati i dijeliti.
< Nazad