Približne količine artikala:
- Tijesto za razvijanje kora 140 g ili
- Industrijske zamrznute tjestene kore (3 lista) 100 g
- Špinat svježi 180 g
- Kajmak 30 g
- Jaja svježa 0,3 kom
- Griz pšenični 3 g
- Ulje jestivo 20 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno parče pite od oko 300 g.
Tehnološki postupak pripremanja ove pite u svemu je isti kao i prilikom pripremanja pite sa sirom, s tim što se nadjev za ovu pitu priprema na slijedeći način:
očišćen, opran i ocijeđen špinat isjeći na rezance. U isječeni špinat dodati kajmak, razmućena jaja, po potrebi soli i sve dobro izmješati.
Ukoliko je masa rijetka dodati griz. Ovako pripremljenom masom nadijevati razvučeno tijesto, kao što je to opsano za nadijevanje pite sa sirom.
Dijeli se topla ravnom francuskom kašikom ili hvataljkom za kolače.
< Nazad
- Tijesto za razvijanje kora 140 g ili
- Industrijske zamrznute tjestene kore (3 lista) 100 g
- Špinat svježi 180 g
- Kajmak 30 g
- Jaja svježa 0,3 kom
- Griz pšenični 3 g
- Ulje jestivo 20 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno parče pite od oko 300 g.
Tehnološki postupak pripremanja ove pite u svemu je isti kao i prilikom pripremanja pite sa sirom, s tim što se nadjev za ovu pitu priprema na slijedeći način:
očišćen, opran i ocijeđen špinat isjeći na rezance. U isječeni špinat dodati kajmak, razmućena jaja, po potrebi soli i sve dobro izmješati.
Ukoliko je masa rijetka dodati griz. Ovako pripremljenom masom nadijevati razvučeno tijesto, kao što je to opsano za nadijevanje pite sa sirom.
Dijeli se topla ravnom francuskom kašikom ili hvataljkom za kolače.
< Nazad