Približne količine artikala:
- Tijesto za razvijanje kora 140 g ili
- Industrijske zamrznute tjestene kore (3 lista) 100 g
- Krompir svježi 50 g
- Luk crni svježi 30 g
- Meso goveđe sirovo (vrat, plećka, rebra i sitni dijelovi) 70 g
- Ulje jestivo 20 g
- Biber crni 0,1 g
- Dodatak jelima 0,5 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno parče bureka od oko 250 g.
Tehnološki postupak pripremanja ove pite u svemu je isti kao i prilikom pripremanja pite sa sirom, s tim što se nadjev za ovu pitu priprema na slijedeći način:
u samljeveno meso dodati izrendisani svježi krompir, proprženi luk, samljeveni biber, dodatak jelima i so, sve polako izmješati pa ovom masom nadjevati razvučeno tijesto, kao što je to opisano za nadjevanje pite sa sirom.
Burek se dijeli topao ravnom francuskom kašikom ili hvataljkom za kolače.
< Nazad
- Tijesto za razvijanje kora 140 g ili
- Industrijske zamrznute tjestene kore (3 lista) 100 g
- Krompir svježi 50 g
- Luk crni svježi 30 g
- Meso goveđe sirovo (vrat, plećka, rebra i sitni dijelovi) 70 g
- Ulje jestivo 20 g
- Biber crni 0,1 g
- Dodatak jelima 0,5 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno parče bureka od oko 250 g.
Tehnološki postupak pripremanja ove pite u svemu je isti kao i prilikom pripremanja pite sa sirom, s tim što se nadjev za ovu pitu priprema na slijedeći način:
u samljeveno meso dodati izrendisani svježi krompir, proprženi luk, samljeveni biber, dodatak jelima i so, sve polako izmješati pa ovom masom nadjevati razvučeno tijesto, kao što je to opisano za nadjevanje pite sa sirom.
Burek se dijeli topao ravnom francuskom kašikom ili hvataljkom za kolače.
< Nazad