Burek sa mesom i krompirom

Približne količine artikala:

- Tijesto za razvijanje kora  140 g  ili
- Industrijske zamrznute tjestene kore (3 lista)  100 g
- Krompir svježi  50 g
- Luk crni svježi  30 g
- Meso goveđe sirovo (vrat, plećka, rebra i sitni dijelovi)  70 g
- Ulje jestivo  20 g
- Biber crni  0,1 g
- Dodatak jelima  0,5 g
- So po ukusu

Normativom je predviđeno parče bureka od oko 250 g.

Tehnološki postupak pripremanja ove pite u svemu je isti kao i prilikom pripremanja pite sa sirom, s tim što se nadjev za ovu pitu priprema na slijedeći način:

u samljeveno meso dodati izrendisani svježi krompir, proprženi luk, samljeveni biber, dodatak jelima i so, sve polako izmješati pa ovom masom nadjevati razvučeno tijesto, kao što je to opisano za nadjevanje pite sa sirom.

Burek se dijeli topao ravnom francuskom kašikom ili hvataljkom za kolače.


< Nazad