Papazjanija

Približne količine artikala:
 
- Krompir svježi  150 - 250 g
- Kupus svježi 100 g
- Miješano povrće konzervisano  70 g
- Boranija konzervisana  30 g
- Crni luk svježi  20 g
- Mrkva svježa  10 g
- Peršunov korijen i list  2 g
- Celerov korijen i list  3 g
- Paradajz gusto ukuhani  5 g
- Bijeli luk svježi  1 g
- Meso goveđe sirovo  100 - 120 g
- Mast/ulje jestivo  15 g
- Paprika u prahu  0,2 g
- Biber crni  0,1 g
- Dodatak jelima  1 g
- Lovorov list  0,01 g
- So po ukusu

Normativom je predviđeno 5 - 6 dl jela.


U posudu staviti krompir, luk crni i kupus, isječene na kriške, mrkvu isječenu na kolutove, peršunov i celerov korijen i list i bijeli luk sitno isjeckane, meso isječeno na kocke, konzervisanu boraniju, konzervisano povrće, razmućeni paradajz gusto ukuhani, paprika u prahu, dodatak jelima, biber u zrnu, lovorov list, so i otopljenu masnoću. Sve dobro izmiješati, naliti vodom u visini 2/3 od složenih artikala, poklopiti i kuhati dok svi artikli omekšaju. Promiješati, po potrebi dosoliti i dijeliti. 


< Nazad