Približne količine artikala:
- Krompir svježi 450 g
- Brašno pšenično 8 - 10 g
- Crni luk svježi 20 g
- Paradajz gusto ukuhani 5 g
- Mrkva svježa 10 g
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Mast/ulje 20 - 25 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Biber crni 0,1 g
- Lovorov list 0,02 g
- Peršunov list svježi 1 g
- Celerov list svježi 1 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 5 - 6 dl jela.
Na zagrijanu mast dodati isječen crni luk i pržiti da blago porumeni. Zatim dodati mrkvu, izrendisanu ili isječenu na kockice, i na kockice isječeno meso dinstati dok malo omekša. Dodati brašno i stalno miješati dok se izgubi miris brašna. Potom dodati papriku u prahu, lovorov list i naliti potrebnu količinu tople vode. Jelo kuhati dok meso omekša oko 80%. Zatim posoliti, dodati na kriške isječen krompir, paradajz gusto ukuhani i dodatak jelima. Po potrebi doliti vrelu vodu i kuhati dok sve omekša, isključiti toplotu, dodati mljeveni biber, sitno sjeckani peršunov i celerov list, promiješati i dijeliti.
< Nazad
- Brašno pšenično 8 - 10 g
- Crni luk svježi 20 g
- Paradajz gusto ukuhani 5 g
- Mrkva svježa 10 g
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Mast/ulje 20 - 25 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Biber crni 0,1 g
- Lovorov list 0,02 g
- Peršunov list svježi 1 g
- Celerov list svježi 1 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 5 - 6 dl jela.
Na zagrijanu mast dodati isječen crni luk i pržiti da blago porumeni. Zatim dodati mrkvu, izrendisanu ili isječenu na kockice, i na kockice isječeno meso dinstati dok malo omekša. Dodati brašno i stalno miješati dok se izgubi miris brašna. Potom dodati papriku u prahu, lovorov list i naliti potrebnu količinu tople vode. Jelo kuhati dok meso omekša oko 80%. Zatim posoliti, dodati na kriške isječen krompir, paradajz gusto ukuhani i dodatak jelima. Po potrebi doliti vrelu vodu i kuhati dok sve omekša, isključiti toplotu, dodati mljeveni biber, sitno sjeckani peršunov i celerov list, promiješati i dijeliti.
< Nazad