Dobro oprati mlado lišće odvojeno od stabljike, pa ga blanširati ili preliti ključalom vodom.
U posebnom sudu, na zagrijanoj masti, pržiti sitno isjeckanu lukovicu sremuša dok ne porumeni, pa dodati sitno isječeno meso divljači i dinstati dok omekša. Meso posuti brašnom i pržiti uz stalno miješanje dok se izgubi miris brašna, zatim dodati papriku u prahu, promiješati, pa dodati blanširano povrće, naliti toplom vodom, posoliti i začiniti začinskim biljem, ukuhanim paradajzom ili sirćetom. Kuhati još 15-20 minuta, skinuti sa vatre i dijeliti.
< Nazad
U posebnom sudu, na zagrijanoj masti, pržiti sitno isjeckanu lukovicu sremuša dok ne porumeni, pa dodati sitno isječeno meso divljači i dinstati dok omekša. Meso posuti brašnom i pržiti uz stalno miješanje dok se izgubi miris brašna, zatim dodati papriku u prahu, promiješati, pa dodati blanširano povrće, naliti toplom vodom, posoliti i začiniti začinskim biljem, ukuhanim paradajzom ili sirćetom. Kuhati još 15-20 minuta, skinuti sa vatre i dijeliti.
< Nazad