Približne količine artikala:
- Grašak konzervisani 400 g
- Crni luk svježi 20 g
- Brašno pšenično 5 g
- Mast/ulje jestivo 10 g
- Dodatak jelima 1 g
- Crni luk svježi 20 g
- Brašno pšenično 5 g
- Mast/ulje jestivo 10 g
- Dodatak jelima 1 g
- Peršunov list 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 400 g jela.
Na dio vrele masnoće dodati sitno sjeckani crni luk i pržiti da blago porumeni, pa dodati ocjeđeni konzervisani grašak, naliti toplom vodom, dodati dodatak jelima, poklopiti i dinstati uz povremeno nalivanje tople vode. Zatim posoliti, zapržiti, kuhati oko 15 minuta, isključiti toplotu, dodati sitno sjeckani peršunov list i dijeliti kao prilog uz pečenja, odreske i dinstana mesa.
< Nazad
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 400 g jela.
Na dio vrele masnoće dodati sitno sjeckani crni luk i pržiti da blago porumeni, pa dodati ocjeđeni konzervisani grašak, naliti toplom vodom, dodati dodatak jelima, poklopiti i dinstati uz povremeno nalivanje tople vode. Zatim posoliti, zapržiti, kuhati oko 15 minuta, isključiti toplotu, dodati sitno sjeckani peršunov list i dijeliti kao prilog uz pečenja, odreske i dinstana mesa.
< Nazad