Približne količine artikala:
- Boranija svježa 400 g
- Crni luk svježi 20 g
- Bijeli luk svježi 2 g
- Mast/ulje jestivo 15 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 400 g jela.
Na vreloj masnoći pržiti sitno isjeckani crni luk dok blago porumeni, pa dodati očišćenu i isječenu boraniju, naliti toplom vodom i dinstati u poklopljenoj posudi, uz povremeno miješanje i nalivanje toplom vodom.
Kada boranija upola omekša, dodati dodatak jelima, sitno sjeckani bijeli luk, posoliti i nastaviti dinstanje dok boranija omekša.
Dijeliti kao prilog uz dinstana mesa, gulaše, paprikaše, odreske i sl.
< Nazad
- Crni luk svježi 20 g
- Bijeli luk svježi 2 g
- Mast/ulje jestivo 15 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 400 g jela.
Na vreloj masnoći pržiti sitno isjeckani crni luk dok blago porumeni, pa dodati očišćenu i isječenu boraniju, naliti toplom vodom i dinstati u poklopljenoj posudi, uz povremeno miješanje i nalivanje toplom vodom.
Kada boranija upola omekša, dodati dodatak jelima, sitno sjeckani bijeli luk, posoliti i nastaviti dinstanje dok boranija omekša.
Dijeliti kao prilog uz dinstana mesa, gulaše, paprikaše, odreske i sl.
< Nazad