Približne količine artikala:
- Tjestenina - makaroni 100 g
- Sir bijeli polumasni 60 - 100 g
- Ulje za jelo 5 - 10 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 5- 6 dl jela.
Tjesteninu kuhati u vreloj i slanoj vodi oko 10 minuta. Odnos tjestenine i vode treba da je 1:4. Nakon kuhanja isključiti toplotu i ostaviti tjesteninu da odstoji oko 20 minuta, da nabubri, a zatim je isprati hladnom vodom i preliti vrelim uljem. Pri diobi svaku porciju posuti izdrobljenim sirom.
< Nazad
- Sir bijeli polumasni 60 - 100 g
- Ulje za jelo 5 - 10 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 5- 6 dl jela.
Tjesteninu kuhati u vreloj i slanoj vodi oko 10 minuta. Odnos tjestenine i vode treba da je 1:4. Nakon kuhanja isključiti toplotu i ostaviti tjesteninu da odstoji oko 20 minuta, da nabubri, a zatim je isprati hladnom vodom i preliti vrelim uljem. Pri diobi svaku porciju posuti izdrobljenim sirom.
< Nazad