Približne količine artikala:
- Boranija svježa 200 g
- Bijeli luk svježi 2 g
- Ulje jestivo 5 g
- Sirće 10 g
- Peršunov list svježi 2 g
- Biber crni 0,1 g
- So po ukusu
Boraniju očistiti, oprati i isjeći na komade dužine oko 5 cm. Bijeli luk očistiti, istucati i isjeckati. Peršunov list sitno isjeckati. Boraniju staviti u posudu sa ključalom vodom, posoliti i kuhati dok omekša, zatim ocjediti vodu i ohladiti pa dodati sirće, ulje, bijeli luk, peršunov list, mljeveni biber i so i sve pažljivo izmješati, probati ukus i dijeliti.
< Nazad
- Bijeli luk svježi 2 g
- Ulje jestivo 5 g
- Sirće 10 g
- Peršunov list svježi 2 g
- Biber crni 0,1 g
- So po ukusu
Boraniju očistiti, oprati i isjeći na komade dužine oko 5 cm. Bijeli luk očistiti, istucati i isjeckati. Peršunov list sitno isjeckati. Boraniju staviti u posudu sa ključalom vodom, posoliti i kuhati dok omekša, zatim ocjediti vodu i ohladiti pa dodati sirće, ulje, bijeli luk, peršunov list, mljeveni biber i so i sve pažljivo izmješati, probati ukus i dijeliti.
< Nazad