Približne količine artikala:
- Bešamel sos 1 dl
- Jaja svježa 0,2 kom
- Pavlaka kisela 0,05 dl
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 1 dl sosa.
Pripremljeni bešamel sos malo ohladiti pa dodati kiselu pavlaku, umućena jaja, po potrebi dosoliti, sve dobro izmješati žicom i odložiti do upotrebe.
Ovim sosom se prelivaju jela koja treba gratinirati, kao makarone, razna jela od povrća, musake i sl.
Napomena: sos morne će biti kvalitetniji ako se upotrijebe samo žumanca od jaja i ako mu se doda ribani sir parmezan (3-4 g po 1 dl uz sasvim lagano miješanje).
< Nazad
- Bešamel sos 1 dl
- Jaja svježa 0,2 kom
- Pavlaka kisela 0,05 dl
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 1 dl sosa.
Pripremljeni bešamel sos malo ohladiti pa dodati kiselu pavlaku, umućena jaja, po potrebi dosoliti, sve dobro izmješati žicom i odložiti do upotrebe.
Ovim sosom se prelivaju jela koja treba gratinirati, kao makarone, razna jela od povrća, musake i sl.
Napomena: sos morne će biti kvalitetniji ako se upotrijebe samo žumanca od jaja i ako mu se doda ribani sir parmezan (3-4 g po 1 dl uz sasvim lagano miješanje).
< Nazad