Kruh sa bijelim sirom

Približne količine artikala:
 
- Mast/ulje  45 g
- Brašno pšenično za izradu kruha  580 g
- Sir mladi bijeli polumasni  350 g
- Kvasac pekarski svježi  12 g
- So kuhinjska  10 g
- Voda (orjentaciono - 55% od količine brašna)  0,319 l

I faza


U posebnim posudama rastopiti mast i usitniti bijeli sir.

Od previđene količine brašna, kvasca, soli, vode, rastopljene masnoće i usitnjenog bijelog sira izraditi tijesto.

Tijesto treba zamjesiti čvršće nego obično da bi se dobili pečeni kruhovi normalnih organoleptičkih osobina, a zatim ostaviti da fermentiše oko 90 minuta.

II faza


Pošto je tijesto zrelo, pristupa se djeljenju i mjerenju tijesta na tjestene komade. Da bi se dobili tjesteni kruhovi prema recepturi treba da su teški oko 1,220 kg.

Oblikovanje tjestenih kruhova i dalji postupak isti su kao u recepturi za pripremanje kruha sa mljevenim mesom.

Jedan kruh, spravljen po datoj recepturi, težak je oko 1 kg. Energetska vrijednost ovog kruha je 12.307 KJ.

Trajnost kruha u ljetnom periodu je 2 dana, a u zimskom do 3 dana. 


< Nazad