Približne količine artikala:
- Jaja svježa 2 kom
- Mast ili ulje 10 g
- Pašteta jetrena 50 g
- So po ukusu
U tavi, plehu ili vatrostalnoj posudi zagrijati masnoću pa dodati jetrenu paštetu i malo propržiti uz stalno miješanje da se komadi paštete zrnasto razlože. Zatim dodati umućena jaja, posoliti, promiješati da se masa sjedini i pržiti dok se jaja ne zgrušaju.
Dijeli se kutljačom od 1,5 dl ili ravnom francuskom kašikom.
< Nazad
- Jaja svježa 2 kom
- Mast ili ulje 10 g
- Pašteta jetrena 50 g
- So po ukusu
U tavi, plehu ili vatrostalnoj posudi zagrijati masnoću pa dodati jetrenu paštetu i malo propržiti uz stalno miješanje da se komadi paštete zrnasto razlože. Zatim dodati umućena jaja, posoliti, promiješati da se masa sjedini i pržiti dok se jaja ne zgrušaju.
Dijeli se kutljačom od 1,5 dl ili ravnom francuskom kašikom.
< Nazad