Približne količine artikala:
- Grašak suhi 70 g
- Krompir svježi 270 g
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Brašno pšenično 10 g
- Mast/ulje 25 g
- Crni luk svježi 15 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Paradajz gusto ukuhani 6 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 7 - 8 dl jela.
Prebran, opran i potopljen grašak staviti u posudu sa hladnom vodom, dodati 1/2 predviđene količine očišćenog i isječenog crnog luka i kuhati dok upola omekša. Po potrebi doliti tople vode, posoliti, dodati očišćen i na kocke isječen krompir i kuhati dok artikli omekšaju. Zatim dodati gusto ukuhani paradajz i dodatak jelima, pa zapržiti svjetložutom zaprškom. Kuhati oko 10 minuta uz lagano miješanje. U posebnoj posudi meso isječeno na kockice izdinstati sa preostalom 1/2 predviđenog crnog luka. Dinstano meso sastaviti sa kuhanim jelom. Po potrebi dosoliti, promiješati i dijeliti.
< Nazad
- Krompir svježi 270 g
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Brašno pšenično 10 g
- Mast/ulje 25 g
- Crni luk svježi 15 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Paradajz gusto ukuhani 6 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 7 - 8 dl jela.
Prebran, opran i potopljen grašak staviti u posudu sa hladnom vodom, dodati 1/2 predviđene količine očišćenog i isječenog crnog luka i kuhati dok upola omekša. Po potrebi doliti tople vode, posoliti, dodati očišćen i na kocke isječen krompir i kuhati dok artikli omekšaju. Zatim dodati gusto ukuhani paradajz i dodatak jelima, pa zapržiti svjetložutom zaprškom. Kuhati oko 10 minuta uz lagano miješanje. U posebnoj posudi meso isječeno na kockice izdinstati sa preostalom 1/2 predviđenog crnog luka. Dinstano meso sastaviti sa kuhanim jelom. Po potrebi dosoliti, promiješati i dijeliti.
< Nazad