Približne količine artikala:
- Meso goveđe sirovo 100 - 120
- Brašno pšenično 5 - 10 g
- Mrkva svježa 10 - 15 g
- Crni luk svježi 20 - 40 g
- Bijeli luk svježi 1 g
- Paradajz gusto ukuhani 6 - 8 g
- Mast/ulje jestivo 8 - 10 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Biber crni 0,1 g
- Peršunov list i korijen 1 g
- Lovorov list 0,01 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 2,5 - 3 dl jela.
Na zagrijanu mast dodati sitno isječen crni luk i na kolutove isječenu mrkvu i pržiti da porumeni, pa dodati na kocke isječeno meso i dinstati dok ispari voda koju je meso otpustilo. Potom dodati brašno i stalno miješati dok se izgubi miris brašna, pa dodati bijeli luk, papriku u prahu, dodatak jelima, lovorov list, paradajz gusto ukuhani i naliti vrelom vodom, posoliti i kuhati uz povremeno miješanje dok meso omekša. Na kraju, po potrebi, jelo dosoliti, dodati mljeveni biber i peršunov list, promiješati i dijeliti.
< Nazad
- Brašno pšenično 5 - 10 g
- Mrkva svježa 10 - 15 g
- Crni luk svježi 20 - 40 g
- Bijeli luk svježi 1 g
- Paradajz gusto ukuhani 6 - 8 g
- Mast/ulje jestivo 8 - 10 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Biber crni 0,1 g
- Peršunov list i korijen 1 g
- Lovorov list 0,01 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 2,5 - 3 dl jela.
Na zagrijanu mast dodati sitno isječen crni luk i na kolutove isječenu mrkvu i pržiti da porumeni, pa dodati na kocke isječeno meso i dinstati dok ispari voda koju je meso otpustilo. Potom dodati brašno i stalno miješati dok se izgubi miris brašna, pa dodati bijeli luk, papriku u prahu, dodatak jelima, lovorov list, paradajz gusto ukuhani i naliti vrelom vodom, posoliti i kuhati uz povremeno miješanje dok meso omekša. Na kraju, po potrebi, jelo dosoliti, dodati mljeveni biber i peršunov list, promiješati i dijeliti.
< Nazad