Približne količine artikala:
- Kelj svježi 400 g
- Bijeli luk svježi 2 g
- Ulje jestivo 10 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 400 g jela.
Očišćen, opran i na četvrtine isječen kelj staviti u posudu, naliti vodom da ogrezne, dodati dodatak jelima, posoliti i kuhati dok omekša. Zatim dobro ocjediti vodu, pa preliti zagrijanim uljem u koje je neposredno pred prelivanje dodat sitno sjeckani bijeli luk. Dijeliti kao prilog uz pečenja, dinstana mesa, odreske i sl.
< Nazad
- Bijeli luk svježi 2 g
- Ulje jestivo 10 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 400 g jela.
Očišćen, opran i na četvrtine isječen kelj staviti u posudu, naliti vodom da ogrezne, dodati dodatak jelima, posoliti i kuhati dok omekša. Zatim dobro ocjediti vodu, pa preliti zagrijanim uljem u koje je neposredno pred prelivanje dodat sitno sjeckani bijeli luk. Dijeliti kao prilog uz pečenja, dinstana mesa, odreske i sl.
< Nazad