Približne količine artikala:
- Majonez sos 0,6 dl
- Vino bijelo 0,3 dl
- Luk crni svježi 3 g
- Krastavci kiseli 2 g
- Fileti sardela (ringlice) 1 g
- Peršunov list 0,1 g
Normativom je predviđeno oko 1 dl sosa.
U majonez-sos dodati bijelo vino, sitno sjeckane krastavce, crni luk, peršunov list i propasirane ringlice pa sve zajedno izmješati.
Tartar-sos se služi uz neka pohovana jela od mesa, povrća i dr. i za prelivanje francuske i ruske salate.
Napomena: ukoliko se tartar-sos ne upotrebljava odmah po pripremanju, tada se u njega ne dodaje crni luk.
- Majonez sos 0,6 dl
- Vino bijelo 0,3 dl
- Luk crni svježi 3 g
- Krastavci kiseli 2 g
- Fileti sardela (ringlice) 1 g
- Peršunov list 0,1 g
Normativom je predviđeno oko 1 dl sosa.
U majonez-sos dodati bijelo vino, sitno sjeckane krastavce, crni luk, peršunov list i propasirane ringlice pa sve zajedno izmješati.
Tartar-sos se služi uz neka pohovana jela od mesa, povrća i dr. i za prelivanje francuske i ruske salate.
Napomena: ukoliko se tartar-sos ne upotrebljava odmah po pripremanju, tada se u njega ne dodaje crni luk.