Približne količine artikala:
- Krastavci svježi 150 - 200 g
- Sirće 10 g
- Ulje jestivo 5 g
- Bijeli luk svježi 3 - 5 g
- Biber crni 0,2 g
- So po ukusu
Svježe krastavce oprati, odsjeći vrhove, oljuštiti i isjeći na tanke kolutove. Zatim posoliti, dodati sirće, ulje, mljeveni biber i sitno sjeckan bijeli luk, pa sve izmješati i dijeliti.
< Nazad
- Sirće 10 g
- Ulje jestivo 5 g
- Bijeli luk svježi 3 - 5 g
- Biber crni 0,2 g
- So po ukusu
Svježe krastavce oprati, odsjeći vrhove, oljuštiti i isjeći na tanke kolutove. Zatim posoliti, dodati sirće, ulje, mljeveni biber i sitno sjeckan bijeli luk, pa sve izmješati i dijeliti.
< Nazad