Približne količine artikala:
- Krompir svježi 200 g
- Luk crni svježi 50 g
- Ulje jestivo 5 g
- Biber 0,2 g
- Sirće 10 g
- So po ukusu
Krompir oprati u ljusci skuhati u slanoj vodi. Zatim ocjediti, oljuštiti, isjeći na tanke kolutove i dodati pripremljeni crni luk (isječen na tanke rezance), sirće, ulje, so po ukusu i samljeveni biber, pa sve dobro izmješati.
Važno je da se salata pripremi od toplog krompira i da se krompir dok je vruć prelije uljem i razblaži sirćetom. Pripremljenu salatu držati prije podjele na hladnom mjestu oko 1 sat, da bi začini ušli u strukturu krompira.
< Nazad
- Luk crni svježi 50 g
- Ulje jestivo 5 g
- Biber 0,2 g
- Sirće 10 g
- So po ukusu
Krompir oprati u ljusci skuhati u slanoj vodi. Zatim ocjediti, oljuštiti, isjeći na tanke kolutove i dodati pripremljeni crni luk (isječen na tanke rezance), sirće, ulje, so po ukusu i samljeveni biber, pa sve dobro izmješati.
Važno je da se salata pripremi od toplog krompira i da se krompir dok je vruć prelije uljem i razblaži sirćetom. Pripremljenu salatu držati prije podjele na hladnom mjestu oko 1 sat, da bi začini ušli u strukturu krompira.
< Nazad