Približne količine artikala:
- Grašak konzervisani 150 - 200 g
- Riža u zrnu 35 - 40 g
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Crni luk svježi 10 g
- Paradajz gusto ukuhani 6 g
- Mast/ulje 15 - 20 g
- Biber crni 0,1 g
- Peršunov list 1 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 5 dl jela.
Na zagrijanu mast dodati sitno isječen crni luk i pržiti dok porumeni. Zatim dodati meso, isječeno na kocke, i dinstati uz dolivanje tople vode. Kada meso upola omekša dodati dodatak jelima, a kada omekša (90%) dodati paradajz gusto ukuhani i ocjeđeni konzervisani grašak. Po potrebi doliti tople vode i dodati rižu.
Sve dobro izmješati i kuhati još oko 20 minuta. Jelo, po potrebi, dosoliti, dodati mljeveni biber, peršunov list, lagano promiješati, ostaviti 10 minuta da odstoji i dijeliti.
< Nazad
- Riža u zrnu 35 - 40 g
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Crni luk svježi 10 g
- Paradajz gusto ukuhani 6 g
- Mast/ulje 15 - 20 g
- Biber crni 0,1 g
- Peršunov list 1 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 5 dl jela.
Na zagrijanu mast dodati sitno isječen crni luk i pržiti dok porumeni. Zatim dodati meso, isječeno na kocke, i dinstati uz dolivanje tople vode. Kada meso upola omekša dodati dodatak jelima, a kada omekša (90%) dodati paradajz gusto ukuhani i ocjeđeni konzervisani grašak. Po potrebi doliti tople vode i dodati rižu.
Sve dobro izmješati i kuhati još oko 20 minuta. Jelo, po potrebi, dosoliti, dodati mljeveni biber, peršunov list, lagano promiješati, ostaviti 10 minuta da odstoji i dijeliti.
< Nazad