Približne količine artikala:
- Brašno kukuruzno 90 - 100 g
- Mast/ulje 10 - 20 g
- Sir meki posni 100 g ili kajmak slani 30 - 50 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 5 dl jela.
U ključalu slanu vodu (odnos vode i brašna treba da bude 3:1) postepeno sipati kukurzno brašno uz stalno miješanje i kuhati oko 20 minuta na tihoj vatri, zatim preliti rastopljenom mašću, dodati izdrobljeni sir ili kajmak, po potrebi dosoliti, izmješati i dijeliti.
< Nazad
- Mast/ulje 10 - 20 g
- Sir meki posni 100 g ili kajmak slani 30 - 50 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 5 dl jela.
U ključalu slanu vodu (odnos vode i brašna treba da bude 3:1) postepeno sipati kukurzno brašno uz stalno miješanje i kuhati oko 20 minuta na tihoj vatri, zatim preliti rastopljenom mašću, dodati izdrobljeni sir ili kajmak, po potrebi dosoliti, izmješati i dijeliti.
< Nazad