Približne količine artikala:
- Krompir svježi 450 g
- Ulje jestivo 20 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 400 g jela.
Oljušten, opran i na štapiće isječeni krompir ocjediti od vode, posušiti i pržiti u dubokom sudu i vreloj masnoći dok porumeni i potpuno omekša. Isprženi krompir vaditi u posebnu posudu i posoliti, a prženje nastaviti dok se isprži cjelokupna količina krompira. Dijeliti uz pečenje, odreske, meso sa žara i slično.
< Nazad
- Ulje jestivo 20 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 400 g jela.
Oljušten, opran i na štapiće isječeni krompir ocjediti od vode, posušiti i pržiti u dubokom sudu i vreloj masnoći dok porumeni i potpuno omekša. Isprženi krompir vaditi u posebnu posudu i posoliti, a prženje nastaviti dok se isprži cjelokupna količina krompira. Dijeliti uz pečenje, odreske, meso sa žara i slično.
< Nazad