Makaroni sa mesom

Približne količine artikala:
 
- Tjestenina - makaroni (špagete)  80 - 90 g
- Brašno pšenično  5 - 10 g
- Paradajz gusto ukuhani  8 g
- Crni luk svježi  20 g 
- Meso goveđe sirovo  100 - 120 g
- Mast/ulje  20 - 25 g
- Paprika u prahu  0,2 g
- Lovorov list  0,01 g
- Dodatak jelima  1 g
- So po ukusu

Normativom je predviđenom oko 7 dl jela.


Na zagrijanu mast dodati sitno isjeckan crni luk, meso isječeno na kockice i lovorov list i dinstati uz povremeno miješanje i dolijevanje tople vode. Kada meso malo omekša i voda ispari, dodati brašno i stalno miješati dok se ne izgubi miris brašna, zatim dodati papriku u prahu, dobro promiješati, naliti toplom vodom, posoliti i kuhati dok meso ne omekša, pa dodati prebrane makarone i kuhati još 10 - 20 minuta. Dodati paradajz gusto ukuhani, dodatak jelima, po potrebi dosoliti, promiješati, isključiti toplotu i dijeliti.


< Nazad