Približne količine artikala:
- Soja 50 g
- Krompir svježi 200 g
- Brašno pšenično 5 - 10 g
- Luk crni svježi 10 g
- Paradajz gusto ukuhani 5 g
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Mast/ulje 15 - 20 g
- Biber crni 0,1 g
- Lovorov list 0,05 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 6 - 7 dl jela.
Prebranu i potopljenu soju staviti u posudu sa hladnom vodom, dodati 1/2 predviđene količine očišćenog i isječenog crnog luka i lovorov list, po potrebi kašika ulja i kuhati. Kada soja upola omekša, posoliti, dodati očišćen i na kocke isječen krompir i doliti potrebnu količinu tople vode. Pošto se krompir i soja skuhaju, dodati gusto ukuhan paradajz, dodatak jelima i svjetložutu zapršku i kuhati 10 - 20 minuta. U posebnoj posudi izdinstati meso isječeno na kockice sa preostalom 1/2 predviđenog crnog luka, pa sastaviti sa kuhanom sojom i krompirom, prokuhati još oko 10 minuta, po potrebi dosoliti, dodati mljeveni biber, promiješati i dijeliti.
< Nazad
- Krompir svježi 200 g
- Brašno pšenično 5 - 10 g
- Luk crni svježi 10 g
- Paradajz gusto ukuhani 5 g
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Mast/ulje 15 - 20 g
- Biber crni 0,1 g
- Lovorov list 0,05 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 6 - 7 dl jela.
Prebranu i potopljenu soju staviti u posudu sa hladnom vodom, dodati 1/2 predviđene količine očišćenog i isječenog crnog luka i lovorov list, po potrebi kašika ulja i kuhati. Kada soja upola omekša, posoliti, dodati očišćen i na kocke isječen krompir i doliti potrebnu količinu tople vode. Pošto se krompir i soja skuhaju, dodati gusto ukuhan paradajz, dodatak jelima i svjetložutu zapršku i kuhati 10 - 20 minuta. U posebnoj posudi izdinstati meso isječeno na kockice sa preostalom 1/2 predviđenog crnog luka, pa sastaviti sa kuhanom sojom i krompirom, prokuhati još oko 10 minuta, po potrebi dosoliti, dodati mljeveni biber, promiješati i dijeliti.
< Nazad