Približne količine artikala:
- Tjestenina (makaroni, špagete, rezanci i sl.) 80 g
- Ulje jestivo 2 - 3 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 250 g jela.
U ključalu slanu vodu (3 - 5 l na 1 kg tjestenine) dodati prebranu i, po potrebi, izlomljenu tjesteninu, dobro izmiješati i kuhati 10 - 15 minuta. Zatim isključiti toplotu, ostaviti 10 - 15 minuta u poklopljenom sudu da tjestenina nabubri, pa je ocjediti, isprati hladnom vodom, ponovo ocjediti i preliti zagrijanim uljem. Dijeliti uz gulaše, paprikaše i druga jela od mesa i ribe sa saftom ili sosom.
< Nazad
- Ulje jestivo 2 - 3 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 250 g jela.
U ključalu slanu vodu (3 - 5 l na 1 kg tjestenine) dodati prebranu i, po potrebi, izlomljenu tjesteninu, dobro izmiješati i kuhati 10 - 15 minuta. Zatim isključiti toplotu, ostaviti 10 - 15 minuta u poklopljenom sudu da tjestenina nabubri, pa je ocjediti, isprati hladnom vodom, ponovo ocjediti i preliti zagrijanim uljem. Dijeliti uz gulaše, paprikaše i druga jela od mesa i ribe sa saftom ili sosom.
< Nazad