Približne količine artikala:
- Meso goveđe sirovo 100 - 120 g
- Crni luk svježi 5 g
- Peršunov korijen 3 g
- Celerov korijen 2 g
- Mrkva svježa 5 - 7 g
- So po ukusu
Meso odvojiti od kostiju, oprati u većim komadima, a kosti isjeći (prestrugati ili rascjepiti), pa iskoščeno meso isjeći na pogodne komade za porcionisanje.
U posudu složiti kosti, naliti hladnom vodom, da ogreznu, i pustiti da prokuhaju. Zatim dodati pripremljene komade mesa i kuhati meso dok upola omekša pa dodati očišćeno i oprano korjenasto povrće i sitno isječen crni luk, i kuhati dok meso omekša. Kuhano meso povaditi, porcionisati prema veličini pripadanja i dijeliti. Fond u kome se kuhalo meso upotrijebiti za gotovljenje supe ili za nalivanje jela.
< Nazad
- Crni luk svježi 5 g
- Peršunov korijen 3 g
- Celerov korijen 2 g
- Mrkva svježa 5 - 7 g
- So po ukusu
Meso odvojiti od kostiju, oprati u većim komadima, a kosti isjeći (prestrugati ili rascjepiti), pa iskoščeno meso isjeći na pogodne komade za porcionisanje.
U posudu složiti kosti, naliti hladnom vodom, da ogreznu, i pustiti da prokuhaju. Zatim dodati pripremljene komade mesa i kuhati meso dok upola omekša pa dodati očišćeno i oprano korjenasto povrće i sitno isječen crni luk, i kuhati dok meso omekša. Kuhano meso povaditi, porcionisati prema veličini pripadanja i dijeliti. Fond u kome se kuhalo meso upotrijebiti za gotovljenje supe ili za nalivanje jela.
< Nazad