Kuhana govedina

Približne količine artikala:
 
- Meso goveđe sirovo  100 - 120 g
- Crni luk svježi  5 g
- Peršunov korijen  3 g
- Celerov korijen  2 g
- Mrkva svježa  5 - 7 g
- So po ukusu

Meso odvojiti od kostiju, oprati u većim komadima, a kosti isjeći (prestrugati ili rascjepiti), pa iskoščeno meso isjeći na pogodne komade za porcionisanje.


U posudu složiti kosti, naliti hladnom vodom, da ogreznu, i pustiti da prokuhaju. Zatim dodati pripremljene komade mesa i kuhati meso dok upola omekša pa dodati očišćeno i oprano korjenasto povrće i sitno isječen crni luk, i kuhati dok meso omekša. Kuhano meso povaditi, porcionisati prema veličini pripadanja i dijeliti. Fond u kome se kuhalo meso upotrijebiti za gotovljenje supe ili za nalivanje jela.


< Nazad