Približne količine artikala:
- Kelj svježi 300 g
- Krompir svježi 150 g
- Brašno pšenično 6 g
- Paradajz gusto ukuhani 3 - 5 g
- Crni luk svježi 20 g
- Bijeli luk svježi 1 g
- Meso sirovo 100 - 200 g
- Mast/ulje jestivo 20 - 25 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Biber 0,1 g
- Lovorov list 0,01 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno 7 - 8 dl jela.
Na zagrijanu masnoću dodati isječen luk i pržiti da porumeni. Zatim dodati na kocke isječeno meso i dinstati dok ispari voda, pa dodati brašno i stalno miješati dok se izgubi miris brašna. Potom dodati papriku u prahu, na kriške isječen kelj i potrebnu količinu vode, posoliti i kuhati. Kada su meso i kelj upola kuhani, dodati na kocke isječen krompir, paradajz gusto ukuhani, isjeckan bijeli luk i lovorov list i dodatak jelima, i kuhati dok se jelo ne skuha. Po potrebi dosoliti, dodati mljeveni biber, promiješati i dijeliti.
< Nazad
- Krompir svježi 150 g
- Brašno pšenično 6 g
- Paradajz gusto ukuhani 3 - 5 g
- Crni luk svježi 20 g
- Bijeli luk svježi 1 g
- Meso sirovo 100 - 200 g
- Mast/ulje jestivo 20 - 25 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Biber 0,1 g
- Lovorov list 0,01 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno 7 - 8 dl jela.
Na zagrijanu masnoću dodati isječen luk i pržiti da porumeni. Zatim dodati na kocke isječeno meso i dinstati dok ispari voda, pa dodati brašno i stalno miješati dok se izgubi miris brašna. Potom dodati papriku u prahu, na kriške isječen kelj i potrebnu količinu vode, posoliti i kuhati. Kada su meso i kelj upola kuhani, dodati na kocke isječen krompir, paradajz gusto ukuhani, isjeckan bijeli luk i lovorov list i dodatak jelima, i kuhati dok se jelo ne skuha. Po potrebi dosoliti, dodati mljeveni biber, promiješati i dijeliti.
< Nazad