Približne količine artikala:
- Jaja svježa 2 kom
- Mast ili ulje 10 g
- So po ukusu
Jaja razbiti u pogodnu posudu, posoliti i dobro razmutiti žicom. U tavi, plehu ili vatrostalnoj posudi zagrijati masnoću, pa na masnoću dodati umućena jaja, da do tri puta promješati viljuškom i pržiti dok se jaja ne zgrušaju, vodeći računa da ostanu mekana.
Isprženu kajganu vaditi ravnom francuskom kašikom na tanjire i služiti tiplu.
Napomena: kajgana se može pripremati i uz dodavanje kajmaka, sira, šunke, slanine, kobasice, crnog luka, svježe paprike, svježeg paradajza i sl., i to na taj način što se artikli koji iziskuju duži proces prženja prethodno proprže da omekšaju, a zatim se dodaju pripremljena jaja pa se produži sa prženjem kao što je rečeno.
< Nazad
- Jaja svježa 2 kom
- Mast ili ulje 10 g
- So po ukusu
Jaja razbiti u pogodnu posudu, posoliti i dobro razmutiti žicom. U tavi, plehu ili vatrostalnoj posudi zagrijati masnoću, pa na masnoću dodati umućena jaja, da do tri puta promješati viljuškom i pržiti dok se jaja ne zgrušaju, vodeći računa da ostanu mekana.
Isprženu kajganu vaditi ravnom francuskom kašikom na tanjire i služiti tiplu.
Napomena: kajgana se može pripremati i uz dodavanje kajmaka, sira, šunke, slanine, kobasice, crnog luka, svježe paprike, svježeg paradajza i sl., i to na taj način što se artikli koji iziskuju duži proces prženja prethodno proprže da omekšaju, a zatim se dodaju pripremljena jaja pa se produži sa prženjem kao što je rečeno.
< Nazad