Približne količine artikala:
- Meso janjeće/pileće sirovo 100 - 120 g
- Brašno pšenično 5 - 10 g
- Crni luk svježi 20 - 30 g
- Paradajz svježi 20 g
- Paprika svježa 30 g
- Mast/ulje jestivo 15 - 20 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Biber crni 0,1 g
- Peršunov list svježi 2 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 3 dl paprikaša.
U posudu dodati zagrijanu mast, pa redati red mesa isječenog na kocke, red isječenog crnog luka i svježe paprike, sve dok se utroši cijela količina artikala. Zatim dodati papriku u prahu, naliti toplom vodom, da ogrezne, i kuhati u zatvorenoj posudi uz povremeno dolivanje tople vode. Kada meso omekša dodati paradajz i dodatak jelima i kuhati još oko 10 minuta. U međuvremenu pripremiti zapršku, zapržiti i uz miješanje nastaviti kuhanje još oko 10 minuta. Na kraju dosoliti, dodati mljeveni biber i isjeckan peršunov list, promiješati i dijeliti.
< Nazad
- Brašno pšenično 5 - 10 g
- Crni luk svježi 20 - 30 g
- Paradajz svježi 20 g
- Paprika svježa 30 g
- Mast/ulje jestivo 15 - 20 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Biber crni 0,1 g
- Peršunov list svježi 2 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 3 dl paprikaša.
U posudu dodati zagrijanu mast, pa redati red mesa isječenog na kocke, red isječenog crnog luka i svježe paprike, sve dok se utroši cijela količina artikala. Zatim dodati papriku u prahu, naliti toplom vodom, da ogrezne, i kuhati u zatvorenoj posudi uz povremeno dolivanje tople vode. Kada meso omekša dodati paradajz i dodatak jelima i kuhati još oko 10 minuta. U međuvremenu pripremiti zapršku, zapržiti i uz miješanje nastaviti kuhanje još oko 10 minuta. Na kraju dosoliti, dodati mljeveni biber i isjeckan peršunov list, promiješati i dijeliti.
< Nazad