Približne količine artikala:
- Griz pšenični ili kukuruzni 85 - 90 g
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Mrkva svježa 15 g
- Crni luk svježi 20 g
- Paradajz gusto ukuhani 6 g
- Mast/ulje 20 g
- Biber crni 0,2 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 6 dl jela.
Na zagrijanu mast dodati isječen crni luk i mrkvu i pržiti dok porumeni, a zatim dodati na kockice isječeno meso i, uz dodavanje tople vode, dinstati dok omekša. Potom posoliti, dodati dodatak jelima, razmućeni paradajz gusto ukuhani u ključalu vodu, da odnos tečnosti i griza buda 4:1, i pustiti da proključa. Zatim siati pšenični griz, uz stalno miješanje, i kuhati oko 10 minuta, dodati mljeveni biber, promiješati dijeliti.
< Nazad
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Mrkva svježa 15 g
- Crni luk svježi 20 g
- Paradajz gusto ukuhani 6 g
- Mast/ulje 20 g
- Biber crni 0,2 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 6 dl jela.
Na zagrijanu mast dodati isječen crni luk i mrkvu i pržiti dok porumeni, a zatim dodati na kockice isječeno meso i, uz dodavanje tople vode, dinstati dok omekša. Potom posoliti, dodati dodatak jelima, razmućeni paradajz gusto ukuhani u ključalu vodu, da odnos tečnosti i griza buda 4:1, i pustiti da proključa. Zatim siati pšenični griz, uz stalno miješanje, i kuhati oko 10 minuta, dodati mljeveni biber, promiješati dijeliti.
< Nazad