Približne količine artikala:
- Jetra juneća 100 g ili
- Jetra teleća 100 g ili
- Jetra janjeća 100 g
- Ulje jestivo 3 g
- Luk crni svježi 30 g
- Biber crni 0,1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno jedno parče ispečene džigerice od oko 70 g.
Džigericu oprati, ocijediti i posušiti čistom krpom, a zatim je isjeći na odreske debljine oko 0,5 cm.
Pripremljenu džigericu peći na plotni od štednjaka ili roštilju, s tim što plotnu ili roštilj prije stavljanja džigerice premazati uljem. Kada džigerica porumeni sa jedne strane, okrenuti je da porumeni i sa druge strane, poslije čega je posoliti, posuti samljevenim biberom i servirati na male tanjire sa sitno sjeckanim crnim lukom i služiti toplu.
Prilikom pečenja džigerice voditi računa o tome da se previše ne osuši.
- Jetra juneća 100 g ili
- Jetra teleća 100 g ili
- Jetra janjeća 100 g
- Ulje jestivo 3 g
- Luk crni svježi 30 g
- Biber crni 0,1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno jedno parče ispečene džigerice od oko 70 g.
Džigericu oprati, ocijediti i posušiti čistom krpom, a zatim je isjeći na odreske debljine oko 0,5 cm.
Pripremljenu džigericu peći na plotni od štednjaka ili roštilju, s tim što plotnu ili roštilj prije stavljanja džigerice premazati uljem. Kada džigerica porumeni sa jedne strane, okrenuti je da porumeni i sa druge strane, poslije čega je posoliti, posuti samljevenim biberom i servirati na male tanjire sa sitno sjeckanim crnim lukom i služiti toplu.
Prilikom pečenja džigerice voditi računa o tome da se previše ne osuši.