Približne količine artikala:
- Krompir svježi 200 - 250 g
- Mrkva svježa 10 g
- Crni luk svježi 30 g
- Bijeli luk svježi 5 g
- Povrće miješano konzervisano 120 - 150 g
- Meso - goveđe, juneće, jagnjeće
- Paradajz gusto ukuhani 5 g
- Peršunov korijen i list 2 g
- Celerov korijen i list 3 g
- Mast/ulje jestivo 100 - 120 g
- Paprika u prahu 0,2 g
- Biber crni 0,2 g
- Vino bijelo 0,2 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno 5 - 6 dl jela.
U posudu staviti krompir, mrkvu, crni luk, peršunov i celerov korijen, sve očišćeno i isječeno na kocke, bijeli luk neoljušten u češnjevima, peršunov i celerov sitno isjeckan list, meso goveđe isječeno na kocke, rastopljenu masnoću, papriku u prahu, biber u zrnu, lovorov list, dodatak jelima, konzervisano povrće, paradajz gusto ukuhani, vin i so. Sve dobro izmiješati, naliti vodom da dopre na 3/4 od visine složenih artikala, pa pokriti posudu i kuhati (3 do 4 sata) dok svi artikli omekšaju, isključiti toplotu i dijeliti.
< Nazad
- Mrkva svježa 10 g
- Crni luk svježi 30 g
- Bijeli luk svježi 5 g
- Povrće miješano konzervisano 120 - 150 g
- Meso - goveđe, juneće, jagnjeće
- Paradajz gusto ukuhani 5 g
- Peršunov korijen i list 2 g
- Celerov korijen i list 3 g
- Mast/ulje jestivo 100 - 120 g
- Paprika u prahu 0,2 g
- Biber crni 0,2 g
- Vino bijelo 0,2 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno 5 - 6 dl jela.
U posudu staviti krompir, mrkvu, crni luk, peršunov i celerov korijen, sve očišćeno i isječeno na kocke, bijeli luk neoljušten u češnjevima, peršunov i celerov sitno isjeckan list, meso goveđe isječeno na kocke, rastopljenu masnoću, papriku u prahu, biber u zrnu, lovorov list, dodatak jelima, konzervisano povrće, paradajz gusto ukuhani, vin i so. Sve dobro izmiješati, naliti vodom da dopre na 3/4 od visine složenih artikala, pa pokriti posudu i kuhati (3 do 4 sata) dok svi artikli omekšaju, isključiti toplotu i dijeliti.
< Nazad