Približne količine artikala:
- Boranija svježa 350 - 500 g
- Crni luk svježi 20 g
- Bijeli luk svježi 1 - 2 g
- Brašno pšenično 6 g
- Paprika svježa 30 g
- Paradajz svježi 30 g
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Mast/ulje jestivo 15 - 25 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 7 - 8 dl jela.
Na zagrijanoj masti propržiti crni luk da porumeni, dodati na kocke isječeno meso i prodinstati. Kada meso malo omekša, dodati očišćenu, opranu i isječenu svježu ili potopljenu sušenu boraniju, po potrebi doliti vode i kuhati dok upola omekša, pa dodati paradajz, papriku i dodatak jelima i jelo skuhati. U međuvremenu pripremiti svjetložutu zapršku, jelo zapržiti, dodati sjeckan bijeli luk i mljeveni biber, promiješati i dijeliti.
< Nazad
- Crni luk svježi 20 g
- Bijeli luk svježi 1 - 2 g
- Brašno pšenično 6 g
- Paprika svježa 30 g
- Paradajz svježi 30 g
- Meso sirovo 100 - 120 g
- Mast/ulje jestivo 15 - 25 g
- Paprika u prahu 0,3 g
- Dodatak jelima 1 g
- So po ukusu
Normativom je predviđeno oko 7 - 8 dl jela.
Na zagrijanoj masti propržiti crni luk da porumeni, dodati na kocke isječeno meso i prodinstati. Kada meso malo omekša, dodati očišćenu, opranu i isječenu svježu ili potopljenu sušenu boraniju, po potrebi doliti vode i kuhati dok upola omekša, pa dodati paradajz, papriku i dodatak jelima i jelo skuhati. U međuvremenu pripremiti svjetložutu zapršku, jelo zapržiti, dodati sjeckan bijeli luk i mljeveni biber, promiješati i dijeliti.
< Nazad