Boranija sa krompirom i mesom

Približne količine artikala:
 
- Boranija svježa ili konzervirana  300 - 350 g
- Krompir svježi  150 - 200 g
- Crni luk svježi  15 - 20 g
- Bijeli luk svježi  1 - 2 g
- Brašno pšenično  6 - 10 g
- Paradajz gusto ukuhani  5 g
- Meso sirovo  100 - 120 g
- Paprika u prahu  0,2 g
- Mast/ulje jestivo  25 g
- Biber  0,1 g
- Dodatak jelima  1 g
- So po ukusu

Normativom je predviđeno 7 - 8 dl jela.


Jelo se priprema kao riža sa boranijom i mesom, stim što se umjesto riže u jelo dodaje oljušten, opran i na kocke isječen svježi krompir. Krompir se u jelo dodaje kada boranija i meso omekšaju 60%. 


< Nazad